Hlavní obsah

V Yosemitském národním parku se utrhla lavina kamení

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ze skály v Yosemitském národním parku v Kalifornii se tento týden již podruhé utrhla lavina kamení, které zranilo jednoho člověka. Vrtulník jej přepravil do nemocnice, bližší informace zatím nejsou k dispozici. Již ve středu sesuv kamení zabil britského turistu. Druhý sesuv kdosi natočil a záběry převzala a publikovala agentura Reuters.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Masivní sesun kamení v Yosemitském národním parkuVideo: KSEE/CBS47, AP

 
Článek

Na videu je vidět samotný sesuv kamení i masivní oblak bílého prachu, který se po dopadu uvolněné horniny zvedl.

Ken Yager z yosemitské asociace horolezců uvedl, že provoz na silnici na úpatí masivu byl zastaven s tím, že čtvrteční incident byl mnohem rozsáhlejší než ten středeční.

Středeční sesuv usmrtil turistu z Walesu

Kus kamene, který ve středu spadl z masivu a usmrtil dvaatřicetiletého Andrewa Fostera z Walesu a vážně zranil jeho manželku, podle odhadů byl 40 metrů dlouhý a 20 metrů široký.

V Yosemitském národním parku bývá zaznamenáváno až 80 sesuvů kamenů za rok, smrtelné tyto incidenty bývají však jen zřídka.

Park se rozkládá v okresech Tuolumne, Mariposa a Madera na východě střední Kalifornie na ploše 3081 km² v horách Sierry Nevady.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám