Hlavní obsah

Milý, ale divný. V americké škole střílel student, jeden mrtvý, tři zranění

Spokane

Jednoho mrtvého a tři zraněné studenty si vyžádala středeční střelba na střední škole ve městečku Freeman v americkém státě Washington, uvedla televize ABC. Pachatelem byl jeden ze studentů. Ještě před příjezdem policie ho zadržel zaměstnanec školy, napsala agentura Reuters.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Střelba na škole v městečku FreemanVideo: Reuters

 
Článek

Student střílel na chodbě školy v druhém patře. Pachatel si přinesl do školy dvě pistole, uvedl šerif okresu Spokane Ozzie Knazovick. V hale vytáhl zbraň a pokusil se ji použít. Když se mu zasekla, vytasil druhou. Dodal, že oběť se s ním hádala, spekuluje se, že se ho snažila přesvědčit, aby nestřílel.

Foto: Kathy Plonka, ČTK/AP

Sanitní vozy u nemocnice Sacred Heart po střelbě ve městě Freeman u Spokane

Šerif nevyloučil jako možný motiv šikanu: „Musíme zjistit, co se stalo špatného s naší společností, že naše děti se rozhodují, že potřebují vzít zbraně, aby se vypořádaly s problémy, kterým čelil.“

Patnáctiletý student Michael Harper sdělil AP, že na škole vraždil jeho nejmenovaný spolužák. Popsal ho jako milého, zábavného, ale i divného. Měl hodně kamarádů a nebyl šikanován, tvrdí Harper. Dodal, že na začátku školního roku předal kamarádům poznámky, kde psal, že „možná udělá něco hloupého, takže bude zastřelen nebo uvězněn“.

Foto: Nick Geranios, ČTK/AP

Rodiče studentů spěchají ke škole ve městě Freeman

Někteří spolužáci pak na něj podle Harpera upozornili výchovné a vzdělávací poradce.

Foto: Nick Geranios, ČTK/AP

Střední škola v městečku Freeman

Budova, kde je základní i střední škola, bude ve čtvrtek uzavřena.

Reklama

Výběr článků

Načítám