Hlavní obsah

Zlodějka v Texasu se dostala z pout a překvapeným policistům ujela v jejich autě

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Austin

Plné ruce práce měli minulý víkend texaští policisté s 33letou ženou, jíž se po zadržení podařilo vyprostit z policejních pout a strážcům zákona ujet v jejich autě. Následovala téměř půlhodinová divoká honička.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Zadržená Američanka se vyvlékla z pout a ujela policistům v jejich vozeVideo: Reuters

 
Článek

Incident se stal v sobotu ve městě Lufkin a zachytily ho kamery v policejních vozech a na uniformách policistů. Ženu zadrželi poté, co dostali hlášení o krádeži v místním obchodě.

Strážci zákona Toschu Sponslerovou spoutali a posadili ji na zadní sedadlo svého vozu. Z videa, které úřady uvolnily, je patrné, že jí policisté pouta utáhli, ale zřejmě ne dost. „Zatímco policisté procházeli její tašky s kradeným zbožím, Sponslerová si rozepnula bezpečnostní pás v autě, vyklouzla z pout a skrze okenní přepážku se protáhla na sedadlo řidiče,“ uvedlo policejní velení na Facebooku.

Konsternovaní policisté se snažili zlodějku zastavit, ale nestihli to. Sponslerová jim s jejich terénním vozem ujela.

Následovala honička jako z filmu, při níž se žena s vozidlem opakovaně ocitla i mimo silnici. Navíc se pokoušela zmocnit zbraně v autě. „Policisté během stíhání viděli, jak se pokouší dostat k pušce, která byla k vozidlu mechanicky zamčena,“ píše se v policejní zprávě.

Sponslerová nakonec nabourala, policisté rozbili boční okénko, odemkli dveře a hazardérku znovu spoutali. Mladá žena byla umístěna do vazby a čelí obvinění z těžkého ublížení na zdraví, obecného ohrožení, útoku na veřejnou osobu, držení drog, vyhýbání se zadržení a nepovoleného použití motorového vozidla.

Policie v Lufkinu se z incidentu poučila. Video, které zveřejnila, končí záběry z instalace pevné přepážky mezi předními a zadními sedadly ve služebním autě.

Reklama

Výběr článků

Načítám