Hlavní obsah

Otec se synem ze svého obchodu vyhnali lupiče

Arlington

Se zlou se potázala dvojice lupičů v Texasu, kteří se minulý měsíc rozhodli vyloupit arlingtonskou prodejnu Z-Comm s telefony z druhé ruky. Majitelé obchodu - otec se synem - se lupičům, kteří jim hrozili pistolemi, postavili a z podniku je vyhnali.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Majitel obchodu se synem zahnali zloděje na útěk s prázdnouVideo: Reuters

 
Článek

Pokus o loupež z 18. července zachytily kamery v obchodě. K pultu přistoupili dva černoši, načež jeden vytáhl pistoli a začal prodejcům vyhrožovat.

Syn majitele Khuruma Mongy se ale nezalekl, a když lupič přeskočil pult, pustil se s ním do boje. Otec mu přispěchal na pomoc a nezastavili se ani, když zbraň vytáhl i druhý lupič. „Když jsem viděl, jak se syn pere, spěchal jsem mu na pomoc,“ vysvětlil Monga televizi CBS.

Nejprve se dal na útěk druhý lupič. Jeho komplic ho následoval, ale otec se synem ho nechtěli ze dveří pustit. Nakonec se jim vytrhl a prodejcům zůstal v ruce jen kus jeho utrženého trika.

Policie po pachatelích stále pátrá. Videozáznam z přepadení zveřejnila na internetu. Upozornila ale veřejnost, že by se neměla snažit podobně se stavět do cesty ozbrojeným lidem.

Také Monga připouští, že měli se synem štěstí, že se jim nic nestalo: „Mysleli jsme si, že zbraň je jen maketa a oni se jen přetvařují. Ale pak mi policie řekla, že je to skutečná zbraň, a nabitá. Potom mě, samozřejmě, napadlo, že jsme to dělat neměli“.

Reklama

Výběr článků

Načítám