Hlavní obsah

Po Trumpovi si najal právníka i viceprezident Pence. Kvůli ruské kauze

Washington

Americký viceprezident Mike Pence si stejně jako před ním šéf Bílého domu Donald Trump najal právníka, který ho bude bránit nařčení z údajných nekalých vazeb na Rusy. Pence si najal renomovaného advokáta Richarda Cullena, který již hájil řadu prominentních klientů. V pátek o tom informovala CNN.

Foto: Michael Dalder, Reuters

Viceprezident USA Mike Pence

Článek

Cullen bude mít za úkol připravit Pence na případné výslechy vyšetřovatelů, kteří se ruskou kauzou zabývají. Kromě čtyř výborů Kongresu se údajným vměšováním Rusů do americké prezidentské kampaně a nadstandardními vztahy Trumpa a jeho lidí s nimi zabývá také FBI.

Federální úřad pro vyšetřování vyčlenil zvláštního vyšetřovatele – bývalého šéfa FBI Roberta Muellera – který se zabývá přímo údajnými prohřešky Trumpa.

Prověřuje údajně obvinění, že se šéf Bílého domu pokoušel v rámci ruské aféry nepřípustným způsobem ovlivňovat americkou justici. Trump na Twitteru své údajné vyšetřování označil za další pokračování smyšlené ruské kauzy.

Prezident koncem května jmenoval svým právním zástupcem pro záležitosti kolem ruského vměšování newyorského advokáta Marka Kasowitze.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám