Hlavní obsah

Práce prezidenta Trumpa překvapila. Čekal jsem to lehčí, přiznal

– Washington

Amerického prezidenta Donalda Trumpa úřadování v Bílém domě překvapilo. Čekal prý, že to bude lehčí. Trump to přiznal v rozhovoru pro agenturu Reuters, který poskytl při příležitosti dovršení první stovky dní v úřadě. Stý den v Bílém domě završí v sobotu.

Foto: Carlos Barria, Reuters

Americký prezident Donald Trump

Článek

„Miloval jsem svůj předchozí život. Dělo se kolem mě tolik věcí. Teď je to víc práce než v dřívějším životě. Myslel jsem, že to bude lehčí,“ konstatoval sedmdesátiletý Trump.

Ještě před svým zvolením do Bílého domu měl Trump podle svých slov pocit, že nemá žádné soukromí. O to víc byl překvapen, jak málo ho má jako prezident Spojených států.

„Jste jako v malé bublině, protože máte takovou ochranu, že nemůžete nikam jít. Rád řídím, ale už řídit nemůžu,“ postěžoval si reportérům agentury Reuters.

Často se podle svých slov obrací s žádostí o radu na staré přátele a bývalé kolegy z oboru.

Novinářům, které vinil ze zaujatého zpravodajství, už alespoň částečně odpustil. Letos se tradiční večeře ze žurnalisty neúčastnil, příští rok si ji prý ale nenechá ujít. „Příští rok přijdu. Určitě,“ slíbil Trump.

Teď má ale jiné starosti. Zejména hlubokou krizi na Korejském poloostrově, kde podle jeho slov hrozí „velká, velká válka“. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám