Hlavní obsah

Nepoctivá média šíří falešné zprávy, zaútočil Trump

Aktualizováno

Americký prezident Donald Trump opět zaútočil na média. Označil je za „šiřitele falešných zpráv a součást zkorumpovaného systému”. Trump s tímto názorem vystoupil v sobotu na Floridě před svými příznivci. Podle agentury AP šlo o počátek turné, které má zvýšit jeho popularitu.

Foto: Kevin Lamarque, Reuters

Americký prezident Donald Trump

Článek

V hangáru na letišti ve městě Melbourne na Floridě Trump řekl tisícovkám aplaudujících stoupencům, že s nimi chce mluvit bez filtru „falešných zpráv”. Prohlásil, že „nepoctivá média” nemají zájem informovat pravdivě a publikují jednu falešnou zprávu za druhou.

Podle agentury AP mítink připomínal Trumpova shromáždění před loňskými prezidentskými volbami. Prezident na něm zopakoval svůj předvolební slib, že zruší Obamovu zdravotnickou reformu. Znovu také zdůraznil, že za jeho vlády se stanou USA bezpečnou zemí, k čemuž má přispět „obnova silných hranic”, včetně výstavby zdi na americko-mexickém pomezí, a „naprosté zničení” teroristické organizace Islámský stát. Trump také slíbil, že vytvoří více pracovních míst a zredukuje byrokracii.

Foto: Kevin Lamarque, Reuters

Shromáždění příznivců prezidenta Donalda Trumpa

Agentura dále uvedla, že prezident si očividně užíval své chvíle návratu před příznivce a připomínku svého překvapivého vítězství nad demokratickou kandidátkou Hillary Clintonovou. Předvolební kampaň evokovala i hudba, včetně písně You Can't Always Get What You Want od Rolling Stones, a řada rekvizit jako čepice s nápisem Vrátíme Americe její velikost, napsala agentura AP.

Některé komentáře přirovnávají mítink k Trumpovým shromážděním před loňskými prezidentskými volbami. Objevily se spekulace, že hlava státu se už nyní připravuje na znovuzvolení ve volbách v roce 2020.

Foto: Kevin Lamarque, Reuters

Americký prezident Donald Trump

Na dotaz novinářů, zda není na kampaň příliš brzy, Trump odpověděl, že „život je kampaň” a naplňování hesla Vrátíme Americe její velikost je kampaň.

„Není to však jednoduché, zvlášť když bojujeme rovněž proti médiím,” dodal.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám