Hlavní obsah

V Trumpově administrativě má být i Sylvester Stallone, tvrdí Daily Mail

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Washington

V administrativě zvoleného amerického prezidenta Donalda Trumpa má figurovat i hollywoodská hvězda Sylvester Stallone. Tvrdí to britský deník Daily Mail, který se ale odkazuje na jediný, utajený, ale údajně dobře obeznámený zdroj. Představitel filmového boxera Rockyho by měl zastávat funkci předsedy Národní nadace na podporu umění (NEA).

Článek

„Všeobecně a mylně se předpokládalo, že bude Trumpovo prezidentství nepřívětivé k umění. Ale pan Trump cítí, že jmenování někoho z první třídy bude trefou do černého, kterou (umělecký) průmysl potřebuje,“ řekl Daily Mailu citovaný zdroj.

Pokud by zpráva, kterou zatím žádný jiný zdroj nepotvrdil, byla pravdivá a Trump sedmdesátiletou filmovou ikonu skutečně nominoval, musel by jeho volbu ještě posvětit Kongres, tam ale má jeho republikánská strana většinu.

Nikde sice není psáno, že by tuto roli – do značné míry politickou – Stallone vzal, s Trumpem se nicméně zná celá desetiletí a v předvolební kampani v roce 2008 podporoval republikána Johna McCaina. A netají se ani přízní k Donaldu Trumpovi.

V jednom z rozhovorů už se dokonce zmínil, že uvažoval o tom, že podobně jako jeho herecký kolega a bývalý kalifornský guvernér Arnold Schwarzenegger vstoupí do politiky. „Ptal jsem se na to své ženy a ona opáčila, jestli mi nepřeskočilo,“ vtipkoval Stallone.

Americká Národní nadace pro podporu umění (National Endowment for the Arts) je nezávislá federální agentura, která vznikla v roce 1965 za účelem propagace a finanční podpory kulturních a uměleckých aktivit, od muzeí a výstav přes nejrůznější hudební akce až po tanec či herectví.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám