Hlavní obsah

Na univerzitě v Ohiu útočil somálský uprchlík, devět zraněných skončilo v nemocnici

Columbus
Aktualizováno

Osmnáctiletý somálský uprchlík podezřelý z útoku v areálu Státní univerzity ve městě Columbus v Ohiu byl zabit. Devět lidí bylo převezeno se zraněními do nemocnice, uvedl list The Washington Post. Útočník nejprve najel autem do lidí a pak začal kolem sebe bodat nožem. Původně se hovořilo o střelbě.

Foto: Tom Dodge/The Columbus Dispatch, ČTK/AP

Policista ve zbrani v areálu kampusu Státní univerzity v Columbusu v Ohiu, kde byla hlášena střelba.

Článek

Policie televizi NBC potvrdila, že podezřelý je mrtvý. Zabil ho příslušník školní policie. „Byli jsme velmi rádi, že tam (kolega) byl a rychle zasáhl,” řekl náčelník univerzitní policie Craig Stone.

Zatím není vyloučeno, že šlo o teroristický čin. Pachatelem byl osmnáctiletý student, uprchlík ze Somálska.

Hasiči uvedli, že sedm zraněných je v stabilizovaném stavu a jeden v kritickém. Stav posledního nezveřejnili. Většina zraněných má bodnořezná poranění. Původně se uvádělo jen sedm zraněných.

List USA Today uvedl poslední podrobnosti k případu. Útoku v areálu předcházela nehoda, kdy řidič záměrně vjel na chodník do skupiny chodců. Vyběhl z vozu a začal řeznickým nožem bodat a řezat studenty. Během minuty ho zastřelil policista. Podle svědků vypadal útočník jako by měl amok.

Právě jeho střelba ale vyvolala rozruch a kvůli ní se objevila varování, že v areálu školy se pohybuje neznámý střelec.

„Se spolubydlícím jsme slyšeli asi tři nebo čtyři výstřely a po chvíli sirény přijíždějících policejních a záchranářských aut,“ řekl CNN student Wyatt Crosher, který v kampusu univerzity bydlí. Zdálo se prý, že se střelba vychází z areálu kolejí.

„Neviděli jsme tam, protože máme ve výhledu jinou budovou, ale opravdu to znělo jako střelba a z našeho pokoje vidíme policejní auta,“ dodal Crosher.

Dvaadvacetiletý Anthony Falzarano byl v době, kdy se ozvala střelba, právě na přednášce. „Byl jsem ve třídě a všem přišly textové zprávy o hrozícím nebezpečí. Někteří mluvili o tom, že slyšeli střelbu. My ji ale neslyšeli, jsme v úkrytu v protější budově.

Další student dodal pro CNN: „Šel jsem do třídy a viděl, jak lidé utíkají. Byl jsem nervózní.”

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám