Hlavní obsah

Ve Spojených státech hrozí teroristické útoky Al-Káidy, varují zpravodajci

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Washington

Ve třech státech USA hrozí krátce před volbami teroristické útoky Al-Káidy. S odkazem na zpravodajské služby o tom informovala televize CBS. Tajné služby prý dospěly k závěru, že by mohli teroristé udeřit v pondělí ve státech New York, Texas a Virginie.

Foto: Rex Curry, Reuters

Američtí policisté. Ilustrační foto

Článek

Americké bezpečnostní složky podle informací CBS berou hrozbu vážně a všechny zpravodajské informace prověřují.

„Protiteroristické jednotky a orgány vnitřní bezpečnosti zůstávají ostražité a dobře připravené chránit před útoky zde, ve Spojených státech,“ ujistil americkou televizi nejmenovaný představitel FBI.

Riziko teroristických útoků je v USA tradičně vyšší během důležitých svátků, ale i během voleb. Ty se za mořem konají v úterý, tedy v noci na středu našeho času. Již zkraje tohoto týdne byly přitom úřady varovány, že budou volební místnosti atraktivními cílem případných osamělých vlků. Tedy zradikalizovaných jedinců ovlivněných násilnickými extremistickými ideologiemi.

Související téma:

Foto: Reuters

Bojovníci džihádu v Ramádí

Úřady se ale musejí připravit i na ty nejhorší možné scénáře, totiž masivní a koordinované teroristické útoky, například i v několika státech najednou.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám