Hlavní obsah

Obama: V sázce je osud světa. Demokraté všech etnik, spojte se a volte Clintonovou

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Washington

Americký prezident Barack Obama vyzval demokraty všech etnických skupin, aby přišli k volbám a hlasovali pro Hillary Clintonovu. V sázce je podle něj osud Spojených států, potažmo celého světa. Republikán Donald Trump, který kandiduje proti Clintonové, představuje podle Obamy ohrožení pro složitě vymožená lidská práva.

Foto: Jonathan Ernst, Reuters

Americký prezident Barack Obama se snaží podpořit Hillary Clintonovou.

Článek

„Osud republiky leží na vašich bedrech. Osud světa je na hraně, a vy, Severní Karolína, rozhodnete o tom, že ho posuneme správným směrem. Nejde o mě, ale řeknu vám o co. O poctivost, slušnost a spravedlnost, o pokrok a naši demokracii,“ řekl Obama v projevu k občanům Severní Karolíny.

Trump v reakci Obamovi vzkázal, aby se raději než orodování za Clintonovou věnoval řízení země. „Sečteno a podtrženo lidé už nechtějí další čtyři roky Baracka Obamy,“ řekl magnát usilující o Bílý dům a dodal, že je Clintonová v posledních dnech „zmatená”.

Šance jsou vyrovnané

Předvolební průzkumy naznačují, že šance obou kandidátů jsou nyní víceméně vyrovnané.

Úterní průzkum listu The Washington Post a televize ABC naznačoval, že Trump po delší době dotáhl a o jedno procento předstihl Clintonovu. [celá zpráva] Ve čtvrtek ale agentura Reuters a společnost Ipsos naopak uvedly, že si Clintonová náskok udržela a vede o šest procent. [celá zpráva]

Související témata:

Foto: Jim Young, Reuters

Hillary Clintonová

Foto: Kevin Lamarque , Reuters

Americký prezident Barack Obama

Otázkou je, do jaké míry se do nálady voličů promítnou nedávné informace FBI o novém vyšetřování e-mailů Clintonové a připomenutí sporné prezidentské milosti v poslední den někdejšího mandátu manžela demokratické kandidátky Billa Clintona. [celá zpráva]

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám