Hlavní obsah

Wikileaks zveřejnil projevy Clintonové na Wall Street

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Server Wikileaks v sobotu zveřejnil další materiály uniklé z e-mailů šéfa kampaně americké demokratické prezidentské kandidátky Hillary Clintonové Johna Podesty. Plyne z nich, že se Clintonová při analýze finanční krize, kterou provedla v sérii projevů placených bankou Goldman Sachs, vyhnula přímé kritice velkých společností z Wall Street.

Foto: ČTK/AP

Hillary Clintonová

Článek

Únik Podestových e-mailů je dalším z útoků na demokratickou prezidentskou kampaň, za níž podle pátečního obvinění amerických úřadů stojí Rusko.

Nově zveřejněné dokumenty neobsahují podle AP žádné šokující informace, které by svědčily o propojení Clintonové s bankovním světem díky finančním příspěvkům od bankovního sektoru, jak v průběhu jarních demokratických primárek naznačil sok Clintonové Bernie Sanders.

Její umírněnost v projevech ale pravděpodobně připomene liberálům v demokratické straně jejich obavy, že Clintonová má příliš blízko k bankám na Wall Street a nebude v případě zvolení dostatečně efektivně kontrolovat jejich případné excesy.

Nelze očekávat, že by rozzlobení demokratičtí voliči ve větším počtu hlasovali pro republikánského kandidáta Donalda Trumpa, který se potýká s podstatně větším skandálem ohledně sexuálního obtěžování žen.

Stratégové Demokratické strany se ale obávají, že zklamání nad Clintonovou by mohlo poznamenat volební účast 8. listopadu mezi liberály a mladými voliči, napsala agentura Reuters.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám