Hlavní obsah

Haiťané vyplenili kamióny s humanitární pomocí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Port-au-Prince

Rozhořčení Haiťané v sobotu vyrabovali nákladní auta s humanitární pomocí pro lidi postižené hurikánem Matthew, který si na ostrově vyžádal na tisíc obětí. Stalo se tak krátce před návštěvou generálního tajemníka OSN Pan Ki-muna v zemi, připomněl server BBC.

Foto: Rebecca Blackwell, ČTK/AP

Na rozdělování pomoci na Haity dohlížejí jednotky OSN

Článek

Střety byly ve městě Les Cayes, kde Pan Ki-mun slíbil, že na pomoc Haiti budou mobilizovány "veškeré zdroje". Podle haitské vlády potřebuje naléhavě humanitární podporu více než 1,4 miliónu lidí.

K mnoha rodinám, jimž hurikán 4. října zničil úrodu a vodní zdroje, ještě žádná pomoc nedorazila, což vyvolává napjatou situaci.

Koordinátor americké pobočky Světové zdravotnické organizace (WHO) uvedl, že základna OSN byla uzavřena poté, co byly v sobotu vypleněny dva kontejnery WHO s pomocí.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Následky hurikánu na HaitiVideo: Reuters

Spojené národy vyzvaly dárce k poskytnutí okamžité pomoci ve výši téměř 120 miliónů dolarů, ale shromážděn byl jen zlomek této částky.

Reklama

Výběr článků

Načítám