Hlavní obsah

Vlak v New Jersey projel nádražní halou

New Jersey
Aktualizováno

Příměstský osobní vlak narazil ve čtvrtek ráno místního času do nástupiště a haly v přestupní stanici Hoboken v New Jersey. Nehoda si vyžádala podle aktuálních informací guvernéra státu New Jersey Chrise Christieho jednu oběť a 108 zraněných. Původně se uváděli tři mrtví.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Osobní vlak naboural ve stanici Hoboken v New JerseyVideo: Reuters

 
Článek

Obětí je žena, která stála na nástupišti a spadla na ni zřícená střecha.

Někteří zranění lidé byli ošetřeni na místě, 51 lidí bylo hospitalizováno. Tři z nich jsou v kritickém stavu a stav dalších 11 je vážný.

Foto: Ian Samuel, ČTK/AP

Nehoda si vyžádala přes sto zraněných.

Při nehodě byl také vážně poškozen celý terminál. Poté, co souprava vyvrátila jeden z nosných sloupů, zřítila se část střechy do kolejiště. Z bezpečnostních důvodů byl evakuován celý terminál.

„Vlak narazil plnou silou do stanice Hoboken,“ uvedl jeden z cestujících.

Další pasažérka řekla, že měla štěstí, že byla ve druhém voze.

Situaci popsala listu The New York Times  Nancy Smithová z místního rádia WNYC: „Cestou do práce jsem vystoupila ze svého vlaku. Jak jsem šla přes stanici, mohli jsme vidět, že vlak přejel místo, kde měl zastavit, a projel celou stanicí, nejen do čekárny, ale až ven.”

Foto: Reuters

Vlak vjel do nádražní haly.

Foto: ČTK/AP

Záchranáři před nádražní halou v Hobokenu

Další cestující Bhagyesh Shah, který stál na konci druhého vozu, řekl NBC: „Vím, že jsme valili přes nástupiště. Bylo to pár sekund, ale připadalo mi to jako věčnost. Viděl jsem ženu přimáčknutou kusem betonu. Hodně lidí krvácelo, jeden kluk plakal. Podle něj byly první dva vozy plné lidí, kteří spěchali na další vlak. Z druhého vagónu se dostali okny, jejichž skla vyrazili.

Mluvčí společnosti New Jersey Transit Jim Smith potvrdil, že došlo k nehodě, ale neměl k dispozici žádné detaily. Firma uvedla na Twitteru, že kvůli nehodě je stanice uzavřena a že cestující přepraví soukromé autobusy.

Hoboken je přestupní stanice, odkud se přestupuje z vlaků NJ Transit na vlaky dopravní společnosti PATH.

Foto: Mapy.cz

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám