Hlavní obsah

Předsedkyně Demokratické strany oznámila svou rezignaci

Předsedkyně Demokratické strany Debbie Wassermanová Schultzová v neděli oznámila své rozhodnutí rezignovat na tuto funkci. Učinila tak v předvečer zahájení čtyřdenního konventu Demokratické strany ve Filadelfii, na němž demokraté nominují někdejší první dámu a bývalou ministryni zahraničí Hillary Clintonovou svou oficiální kandidátkou na prezidentku Spojených států.

Foto: Scott Audette, Reuters

Debbie Wassermanová Schultzová

Článek

V prohlášení, o němž informují agentury Reuters a AP, Wassermanová Schultzová uvedla, že rezignuje na závěr demokratického sjezdu. Chce ho prý formálně zahájit a ukončit a také promluvit k delegátům.

Podle agentury Reuters prezident Barack Obama vyjádřil odstupující předsedkyni demokratů vděčnost za její služby v čele strany. Za pět let služby na tomto postu vyjádřila Wassermanové Schultzové díky Hillary Clintonová.

Nedělní oznámení předsedkyně Demokratické strany přichází po bouři kontroverzí kvůli elektronickým zprávám naznačujícím, že vedení Demokratické strany stranilo během primárek Clintonové, navzdory slibu neutrality. Prozrazené e-maily pohnuly rivala Clintonové v primárkách, Bernieho Sanderse, k volání po okamžité rezignaci Wassermanové Schultzové.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám