Hlavní obsah

Jako z akčního filmu. Kamera ve vrtulníku zachytila hon na střelce z Dallasu

Dallas
Aktualizováno

Na záběrech z vrtulníku, které publikovala agentura Reuters, je vidět dramatická policejní operace v centru texaského Dallasu, kde v noci na pátek několik odstřelovačů během demonstrace proti policejnímu násilí na Afroameričanech začalo pálit po strážcích zákona. K místu střelby přispěchalo několik desítek policejních aut a stovky příslušníků bezpečnostních složek, včetně zásahových jednotek.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Záznam z vrtulníku: Masakr policistů v DallasuVideo: Reuters

 
Článek

Čtyři policisté byli zastřeleni přímo na místě, nejméně sedm dalších utrpělo zranění a jeden následně svým zraněním podlehl v nemocnici. Zranění utrpěla také jedna civilistka. Byla postřelena do lýtka a měla by být v pořádku. [celá zpráva]

Jeden z útočníků se následně zabarikádoval ve veřejných garážích v centru Dallasu a vyhrožoval bombami, které prý rozmístil v okolí. Hrozil, že je odpálí a „brzy přijde konec”. Pak ale obrátil zbraň proti sobě a zastřelil se.

Přivolaní pyrotechnici v okolí žádné výbušniny nenašli.

Co do počtu zabitých příslušníků bezpečnostních složek se jedná o nekrvavější útok ve Spojených státech od teroristických činů z 11. září roku 2001.

Foto: Maria R. Olivas, ČTK/AP

Matka chrání své dítě po střelbě v centru Dallasu

Policisté nyní pátrají po možných dalších podezřelých i údajných výbušninách. V cele už skončili dva podezřelí, kteří odmítají vypovídat.

Krveprolití odsoudil prezident Barack Obama. Útok označil za „surový, vykalkulovaný a odporný“. Podle něj je také bolestnou připomínkou toho, co všechno policisté svou prací obětují.

Foto: Reuters

Na místě zasahovaly desítky policejních vozů

Motiv útočníků zůstává nejasný, zda souvisí s nedávnou střelbou policistů na černochy, není známo.

AFP: Pátý policista zemřel po střelbě odstřelovačů během protestů proti policejnímu násilí na Afroameričanech.

Smrt živě na Facebooku

K prvnímu případu došlo v úterý ve městě Baton Rouge v americkém státě Louisiana. Policejní hlídka tam zastřelila 37letého černocha Altona Sterlinga. Policisté tvrdí, že je muž ohrožoval pistolí, kterou měl v kapse. [celá zpráva]

Následující den – ve středu okolo 21. hodiny místního času – zastřelil policista ve Falcon Heights na předměstí Saint Paul v Minnesotě dalšího černocha, dvaatřicetiletého Philanda Castileho. Údajně proto, že si sahal do kapsy, i když ho policista vyzýval, aby to nedělal. Celý incident vysílala živě na Facebooku jeho přítelkyně. [celá zpráva]

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám