Hlavní obsah

Jak zastavit Trumpa? Sanders se chce dohodnout s Clintonovou

– Washington

Vermontský senátor Bernie Sanders ve čtvrtek oznámil, že bude jednat s vítězkou primárek demokratů Hillary Clintonovou. Podle něj je třeba zabránit v nástupu Donalda Trumpa do Bílého domu.

Foto: Kevin Lamarque, Reuters

Bernie Sanders

Článek

Sanders v primárkách porazil Clintonovou v 22 státech a získal milióny hlasů. Už dříve avizoval, že tento potenciál bude chtít využít a bude prosazovat svůj program i na sjezdu Demokratické strany příští měsíc, kde se má potvrdit nominace Clintonové v listopadových prezidentských volbách.

Sanders v projevu ze svého domovského města Burlington naznačil, že kampaň omezí.

„Největším politickým úkolem, který nás příštích pět měsíců čeká, je zajištění porážky Donalda Trumpa,“ řekl. Přeje si, aby to byla výrazná porážka. „Osobně na tom chci velmi brzy začít pracovat,“ dodal.

Sanders přiznal, že mezi ním a Clintonovou panují neshody. Svým voličům přesto slíbil, že se s ní chce opakovaně sejít a prosadit svoji agendu do jejího programu.

Reklama

Související články

Bojovník Sanders. Buřič, nebo rebel?

Čtyřiasedmdesátiletý muž má obvykle své bílé vlasy dost rozčepýřené. Zdát se o něm bude demokratce Hillary Clintonové asi ještě dlouho. Senátorovi z Vermontu...

Výběr článků

Načítám