Hlavní obsah

V USA neobviní matku, které spadl syn do výběhu goril

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Washington

Americká prokuratura nevznese žádné obvinění proti matce, jejíž tříletý syn na konci května spadl do výběhu goril. Jednu z nich pak ošetřovatelé při záchraně chlapce museli zastřelit. Informovala o tom agentura AP. Případ vyvolal ve Spojených státech velkou pozornost veřejnosti a na rodiče chlapce, který spadl do výběhu, se snesla ostrá kritika.

Foto: Handout, Reuters

Gorilí samec Harambe

Článek

Policie prošetřovala, zda rodiče dávali na svého syna dobrý pozor a zda mohli jeho pádu do výběhu zabránit. V pondělí prokurátor Joe Deters ve vysvětlení uvedl, že matka do zoo doprovázela ještě tři další děti a hoch odběhl nečekaně.

Dodal, že svým chováním se matka vůbec nepřiblížila tomu, aby ji jeho úřad musel obvinit. Její vyšetřování požadovaly desetitisíce lidí, kteří podepsali i petici.

Dvoumetrákový samec gorily nížinné Harambe tahal chlapce po vodním příkopu, avšak zjevně mu neublížil.

Gorilí samec byl zmaten

Po deseti minutách zaměstnanci zahrady zvíře zastřelili. Šéf zoo Thane Maynard to následně označil za jedinou možnost, neboť Harambe byl podle něj nenadálou situací zmaten a mohl dítěti ublížit.

Zoo se v úterý chystá pro návštěvníky opět otevřít úsek s gorilami. Výběh nyní chrání zesílený plot. Zahradu navíc čeká inspekce ministerstva zemědělství.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám