Hlavní obsah

Trump se vydával za svého mluvčího a chlubil se svými úspěchy, píše Washington Post

Republikánský uchazeč o prezidentské křeslo Donald Trump se podle amerického deníku The Washington Post (WP) v 90. letech vydával za svého mluvčího a vychloubal se svými úspěchy. WP na svých stránkách zveřejnil audionahrávku, na níž hovoří údajný John Miller, který však podle listu mluví Trumpovým hlasem.

Foto: Ted S. Warren, ČTK/AP

Donald Trump ve Spokane ve Washingtonu

Článek

Tón hlasu, rychlost mluvy, domýšlivost. To vše podle WP dokazuje, že John Miller, který se představil jako zástupce miliardáře, je ve skutečnosti samotný Trump. Na nahrávce z roku 1991 hovoří s reportérkou časopisu People Sue Carswellovou o konci vztahu s Ivanou Trumpovou, počátku vztahu s Marlou Maplesovou a údajné aférce s Carlou Bruniovou. Z jeho řeči vyplývá, že k údajnému nadřízenému má neobvykle blízko, předjímá jeho kroky a prokazuje neobyčejnou empatii. Zároveň několikrát poznamenává, že se mu daří na poli životním i obchodním.

Nahrávka hlasu údajného Johna Millera, který zní jako Trumpův

Server své tvrzení opírá také o skutečnost, že v jedné chvíli se v rozhovoru s Carswellovou údajný Miller přeřekne a přejde do první osoby. Pak se hned opraví.

WP zmiňuje i další novináře, kteří hovořili s údajnými Trumpovými zástupci, již vystupovali pod jmény jako John Miller či John Barron.

Přepis rozhovoru s reportérkou People

Že při některých, blíže neupřesněných příležitostech používal pseudonym John Miller, přiznal Trump už dříve. V pátečním pořadu Today Show však tvrzení WP popřel. „Nic o tom nevím. Slyším to poprvé, nezní to jako můj hlas. Znám mnoho lidí, kteří se se pokoušejí můj hlas imitovat a tohle vypadá jako jeden z těchto podvodů,“ uvedl Trump.

Reklama

Související články

Jakou první dámou by byla manželka Donalda Trumpa

Dětství prožila v paneláku ve slovinské Sevnici. Nynější adresu v Trumpově věži na newyorské Páté avenue si možná v lednu 2017 přepíše na ještě prestižnější,...

Výběr článků

Načítám