Hlavní obsah

Žena dostane desítky miliónů. Usvědčila vůdce sekty

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bývalá dětská nevěsta Elissa Wallová dostane podle dohody vyrovnání 2,75 miliónu dolarů (cca 65 miliónů korun). K sňatku ji nutil prorok z církve Ježíše Krista Svatých posledních dnů Warrena Jeffs.

Foto: Gary Cameron, Reuters

Ilustrační foto

Článek

Bizarní církev vlastní většinu nemovitostí a pozemků v okolí Hildalu v Utahu a v Colorado City. Vyrovnání je ovšem o mnoho nižší, než žena žádala původně (40 miliónů dolarů).

“Paní Wallová přiměla k odpovědnosti mocné lidí, kteří využili své postavení ke zneužívání. Pocítila na vlastní kůži, jak Warren Jeffs ubližoval rodinám, jako byla její, i jiným,“ uvedl právník Alan Mortensen.

Wallová žádala odškodnění především za to, že byla ve čtrnácti letech nucena ke sňatku s bratrancem v ceremoniálu, který vedl právě Jeffs. Stala se korunní svědkyní v procesu, kde byl Jeffs usvědčen i ze znásilnění jako spolupachatel. V současnosti už si odpykává doživotní trest v texaském vězení.

Reklama

Výběr článků

Načítám