Hlavní obsah

Požár v Albertě ohrožuje tisíce domů, vyhlásili stav ohrožení

Fort McMurray
Aktualizováno

Západokanadská provincie Alberta vyhlásila stav ohrožení kvůli rozsáhlému lesnímu požáru v okolí města Fort McMurray. Evakuováno bylo všech jeho 88 000 obyvatel. Zprávy o ztrátách na životech v souvislosti s požárem zatím nejsou.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Požár v kanadské Albertě zničil nebo poškodil 1600 domůVideo: AP

 
Článek

Oheň se kvůli silnému větru a vysokým teplotám během jediného dne bleskově dostal do obydlené oblasti, kde již zničil nebo poškodil zhruba 1600 staveb. Dalších 19 000 staveb je ohrožení. Podle analytiků by se požár mohl stát pro pojišťovny vůbec nejnákladnější kanadskou přírodní pohromou, napsala agentura Reuters.

Foto: Terry Reith/CBC News/Handout, Reuters

Požár v jižní, průmyslové části města Fort McMurray

Provincie Alberta kvůli požáru vyhlásila stav ohrožení. Danielle Lariveeová, která je ministryní Alberty pro záležitostí obcí, uvedla, že oběti na životech byly hlášeny z nehody na nedaleké silnici. Neměla však informace o tom, zda toto neštěstí souvisí s evakuacemi, informovala agentura AP.

Foto: Mary Anne Sexsmith-Segato, ČTK/AP

Oheň u předměstí Fort McMurray v kanadském státě Alberta

S ohněm bojuje více než 200 požárníků, devět hasičských letadel a 12 vrtulníků. Práci jim komplikuje vítr, ale také suchý vzduch či rekordně vysoké teploty, které ve středu překročily 31 stupňů Celsia. Podle požárníků je velmi těžké požár ohraničit.

Foto: Jeff McIntosh/The Canadian Press, ČTK/AP

Plameny ohrožují tisíce domů.

Oblast kolem Fort McMurray je prakticky závislá na těžbě ropných písků. Město, kterému se v době bujícího těžebního průmyslu říkalo Fort McMoney, ale v posledních měsících ochromil propad světových cen ropy a mnoho pracovníků dostalo výpověď.

Foto: Jason Franson /The Canadian Press, Reuters

Záchranářský vrtulník u Fort McMurray

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám