Hlavní obsah

Trump slibuje vedení republikánů, že změní image

Washington

Enfant terrible republikánských primárek Donald Trump slibuje vedení strany, že se ukázní a bude se chovat umírněněji, aby měl šanci v podzimních volbách oslovit co nejvíce voličů. Na uzavřeném jednání ústředního výboru republikánů v Hollywoodu to řekl Trumpův nový poradce Paul Manafort. Na jednání vznikla nahrávka, která se dostala do rukou novinářů z agentury AP.

Foto: Carlos Barria, Reuters

Donald Trump

Článek

Manafort špičkám strany vysvětlil, že Trump cíleně svoji nynější roli hraje. Brzy ale prý pozmění taktiku a začne se chovat trochu jinak. „Když stojí na pódiu, když v kampani říká to, co říká, účelově si vytváří image,“ prohlásil Manafort a do budoucna slíbil: „Bude vidět více hloubky osobnosti, skutečný člověk. Uvidíte opravdu jiného chlápka.“

Trump podle poradce chápe výhrady republikánů vůči svým nynějším projevům. „Rozumí tomu,“ prohlásil Manafort. „Jeho role se vyvíjí směrem k roli, kterou očekáváte. On na ni ale dosud nebyl připraven, protože musel nejdřív dokončit první fázi. Image se změní,“ slíbil Manafort. Podle něj Trump v prvé řadě omezí své negativistické vystupování.

Trump vede s náskokem republikánské primárky. Jeho nabubřelost a kontroverzní vystupování je ale trnem v oku velké části republikánské základny, takže hrozí, že by mohl mít problémy získat podporu delegátů nominačního sjezdu strany před volbami. Republikáni se obávají, že pokud by se Trump choval jako doposud, neměl by proti demokratce Hillary Clintonové ve volbách šanci.

Související téma:

Foto: Brendan McDermid, Reuters

Donald Trump

Podle AP část republikánského vedení příslib změny Trumpovy image na utajeném jednání přivítalo, jiní ale vyjádřili pochyby o jeho autenticitě.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám