Hlavní obsah

Drogový boss Guzmán v mexickém vězení trpí a chce rychle do USA

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ciudad de México

Nejobávanější z drogových bossů Joaquín „Prcek” Guzmán v mexickém vězení trpí a chce být urychleně vydán do Spojených států. Jak ve středu potvrdil jeho právní zástupce, Guzmán je zoufalý z toho, že mu vězeňská správa odpírá spánek. Informovala o tom agentura AFP.

Foto: Henry Romero/Files, Reuters

Joaquín Guzmán přezdívaný Prcek

Článek

„Už tu situaci není schopen snášet,“ vylíčil Prckův stav jeho právník José Refugio Rodríguez. Dodal, že Guzmán propadá zoufalství.

Správa věznice Altiplano s nejpřísnější ostrahou přiznává, že 58letého Guzmána budí každé čtyři hodiny, aby se ujistila, že je naživu. Už dříve vyšlo najevo, že jídlo určené pro narkobarona ochutnává nejdříve pes, aby se včas zabránilo případnému pokusu o jeho otravu. [celá zpráva]

Guzmán, který mexickým úřadům už dvakrát z vězení utekl, byl znovu dopaden na počátku ledna. Tentokrát ho dali do cely s podlahou vyztuženou železnými pruty, aby se jeho komplici do cely neprobourali jako loni v létě, když postavili tunel dlouhý téměř dva kilometry. [celá zpráva]

Související téma:

Foto: ČTK/AP

Joaquín Guzmán na fotografii z vězení

O jeho vydání usilují USA, kam jeho obávaný kartel Sinaloa dodává drogy. Guzmánův právník Rodriguez ve středu přiznal, že to potrvá přinejmenším dva měsíce, než bude boss do USA vydán.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám