Hlavní obsah

Na letišti v Detroitu se srazila dvě letadla

Detroit

Na detroitském letišti se při pojíždění srazila dvě velká dopravní letadla. Boeing 737 společnosti American Airlines zavadil křídlem o ocas stejného stroje aerolinek Southwest Airlines a vážně jej poškodil.

Foto: Profimedia.cz

Detroit Metro Airport

Článek

Nehoda se stala ve středu v 6:05 místního času (12:05 SEČ), když letadla před startem na letišti Detroit Metro Airport kvůli teplotě minus čtyři stupně rolovala na odmražení křídel. Nikomu z cestujících se nic nestalo. Příčina srážky zatím není známa.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Pasažér Fletcher Sharper, který byl na palubě jednoho z nabouraných letadel, řekl BBC, že byli ostatní cestující vyděšení, v jak malé vzdálenosti se stroje míjejí, sám ale do poslední chvíle nevěřil, že by se skutečně mohla srazit.

„Najednou jsme uslyšeli hlasitou ránu a skřípání. Myslel jsem, že jsme na něco najeli. Pak jsem se ale podíval z okna a viděl, že se nám ulomil kus křídla a u druhého letadla chyběl kus ocasu,“ řekl Sharper britské stanici.

Nikdo sice nebyl zraněn a nedošlo ani k úniku paliva, pasažéři ale na tři hodiny zůstali uvězněni na svých místech.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám