Hlavní obsah

Pilot s cessnou narazil na Aljašce do dvou budov

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Anchorage

V úmrtí pilota, velký požár a výpadek elektřiny vyústila v úterý ráno nehoda jednomotorového letounu Cessna 172 v Anchorage, největším městě na Alajšce. Letoun nejprve přišel o křídlo při těsném průletu kolem šestipatrové kancelářské budovy, načež narazil do sousedního domu, uvedl server Alaska Dispatch News.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Požár po pádu letadla na AljašceVideo: Reuters

 
Článek

V cessně letěl pouze pilot Doug Demarest, který žil v Anchorage. Tento příslušník Civilní vzdušné hlídky (CAP), dobrodruh a fotograf měl sice platnou licenci, nicméně CAP k inkriminovanému letu povolení nevydala.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Vyšetřování převzala netradičně FBI, podle zástupce Národního úřadu pro dopravní bezpečnost (NTSB) se tak stalo kvůli konkrétním shromážděným důkazům, které ale nespecifikoval. Vyšetřovatelé si ovšem nemyslí, že by šlo o útok, uvedl mluvčí FBI.

V budově, do níž letoun narazil jako první, pracuje pilotova žena.

Foto: ČTK/AP

Trosky havarované cessny

Cessna po ztrátě křídla narazila do přilehlé budovy. Demarest byl na místě mrtvý. Kromě toho, že na místě pádu propukl velký požár, byly v okolí přerušeny dodávky elektřiny, protože trosky stroje narazily do elektrického transformátoru a vyřadily ho z provozu.

Foto: Profimedia.cz

Cessna 172M (ilustrační foto)

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám