Hlavní obsah

Američan chce odškodné za to, že jeho prodané auto používá Islámský stát

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nečekané trable způsobil jednomu americkému instalatérovi prodej jeho starého firemního auta, které před dvěma lety vyměnil za nové. Pick-up značky Ford zřejmě doputoval až k radikálům na Blízký východ, jimž slouží jako ozbrojené vozidlo v bojích. Muž teď za potíže, které jeho firmě způsobilo spojení jejího jména s islamisty, požaduje odškodné přes milionu dolarů (25 miliónů korun).

Foto: Twitter

Auto Američana, které kamera zachytila v rukou Islámského státu.

Článek

Texasan Mark Oberholtzer chtěl předloni na podzim vylepšit svůj vozový park a rozhodl se prodat starý ford prostřednictvím bazaru. Když ale hodlal odstranit logo společnosti ze dveří auta, prý mu pracovník bazaru řekl, ať to nedělá, protože poškodí lak a vůz se pak neprodá. Prodávající firma se o to měla postarat sama, uvedl Oberholtzer v žalobě.

Jenže více než rok poté začaly v sídle firmy zvonit telefony a od nahněvaných volajících si Oberholtzer vyslechl, že je ostudné a nemorální podporovat islámské radikály. Příčinou byla fotografie, která se tehdy stala hitem sociálních sítí a která oběhla i řadu velkých médií.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Auto s firemním názvem Mark-1 Plumbing na ní sloužilo černě oděným bojovníkům. Ačkoli některá média zpochybňovala věrohodnost fotky, firmě prý kvůli ní ubylo zákazníků a Oberholtzer musel snášet řadu urážek a výhrůžek. Proto chce nyní Američan po prodejní firmě odškodné. Společnost podle serveru televize CNN žalobu nekomentovala.

Radikálové v Sýrii a v Iráku s oblibou používají auta s otevřenou korbou, která se dovážejí na Blízký východ z Japonska či západních zemí. Nejpopulárnější jsou mezi nimi toyoty, objevují se tam ale i jiné značky včetně fordů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám