Hlavní obsah

Letadlu na Floridě se vzňal motor, 15 lidí se zranilo

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Miami

Na letišti na americké Floridě se ve čtvrtek krátce před startem vzňal jeden z motorů letadla. Při požáru a následné evakuaci utrpělo zranění 15 lidí, uvedla agentura Reuters. Příčina požáru známa zatím není. Podle CNN ale jeden z pilotů uvedl, že z letadla unikalo palivo. To následně uvedl i Federální úřad pro letectví (FAA). Provoz na letišti byl na tři hodiny pozastaven.

Foto: Mike Dupuy, Reuters

Hořící letadlo na letišti v Miami

Článek

Incident se stal na letišti ve Fort Lauderdale na jihovýchodě Floridy. Boeing 767 aerolinek Dynamic mířící do Venezuely roloval ke startu, když jeden z motorů začal hořet. Lidé opustili letadlo přímo na vzletové ploše po nouzových skluzavkách. Na palubě bylo 101 pasažérů a členů posádky.

Jeden člověk utrpěl vážné popáleniny, další dva lidé pak méně závažná zranění, zbytek má drobná poranění, uvedli záchranáři. Většina zranění byly naraženiny a modřiny. Mezi zraněnými bylo i dítě, které bylo ošetřeno v nemocnici.

"Bylo to děsivé," prohlásil 71letý Louis Campana, který cestoval do Venezuely. Vypověděl, že seděl v přední části letadla. "Motor explodoval," dodal s tím, že když letadlo cestující opouštěli po skluzavkách, byl motor v plamenech.

CNN zveřejnila zvukovou nahrávku z letového záznamníku, na které je slyšet, že posádku postiženého stroje varuje za ním jedoucí letadlo. "Dynamic, zdá se, že z levého motoru uniká hodně paliva," uvádí záznam. Posádka následně odpoví, že rozumí a že se tedy bude muset vrátit. "Motor hoří! Motor hoří," ozve se následně další hlas s tím, že volá hasiče.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám