Hlavní obsah

Obama si v Bílém domě uspořádal soukromý večírek, zpívali Stevie Wonder a Prince

Washington

Soukromý večírek, který zaplatil z vlastní kapsy, uspořádal o víkendu v Bílém domě prezidentský pár Barack a Michelle Obamovi. Akce, kterou se překvapivě podařilo před veřejností tajit, se zúčastnilo okolo 500 hostů. O hudbu k tanci se dvě hodiny staraly popové hvězdy Stevie Wonder a Prince.

Foto: Profimedia.cz

Michelle a Barack Obamovi s dcerami Malií (vlevo) a Sashou

Článek

„Je pozoruhodné, že to udrželi v tichosti. Nevím o žádném takto velkém večírku, který by zůstal utajen,“ citoval deník New York Times Bess Abellovou, která pracovala v Bílém domě za prezidenta Lyndona Johnsona. Stejně hovořila Anite McBrideová, která v prezidentském sídle pracovala pro první dámu Lauru Bushovou. „Pořádat něco soukromě je dnes těžké,“ poznamenala.

O večírku se sice podle listu několik dní šířily fámy, přesto na veřejnost neproniklo nic až do jeho skončení, kdy na Twitteru Obamův občasný rádce a aktivistický reverend Al Sharpton napsal: „Odcházím z Bílého domu z párty POTUS a FLOTUS.“ POTUS je zkratka pro prezidenta Spojených států amerických a FLOTUS pro první dámu USA. Ani jindy hovorný Sharpton ale nechtěl později novinářům o oslavě nic říct.

To, že se akce skutečně konala, pak potvrdil mluvčí Bílého domu Josh Earnest. „Prezident a první dáma si vyhrazují právo pořádat v Bílém domě soukromé večírky. Uspořádali ho na vlastní náklady,“ uvedl. Dodal, že vzhledem k privátnímu charakteru akce nebude nic doplňovat.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Prezident Obama zpíval na večírku píseň Sweet Home ChicagoVideo: Reuters

Podle nepotvrzených zpráv byli mezi hosty politici, populární osobnosti, státní úředníci i bankéři, mezi nimi finančník David Rubenstein, zpěvák Jon Bon Jovi, ministr školství Arne Duncan, Obamova bezpečnostní poradkyně Susan Riceová. Nechyběly ani dcery Obamových Sasha a Malia.

Není ani potvrzené, zda Stevie Wonder, o němž je známo, že je oblíbencem Michelle Obamové, a Prince, který měl ve Washingtonu druhý den vystoupení, hráli za honorář. Údajně však společně zahráli Wonderův hit Signed, Sealed, Delivered (I’m Yours).

Reklama

Výběr článků

Načítám