Hlavní obsah

Kolumbii zasáhlo silné zemětřesení, oběti nejsou hlášeny

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bogotá

Silné zemětřesení zasáhlo v úterý centrální část Kolumbie včetně metropole Bogoty, kde byla evakuována řada budov. Výraznější materiální škody ani oběti na životech úřady podle agentury AFP nehlásí.

Foto: Jose Miguel Gomez, Reuters

Lidé v kolumbijské Bogotě behěm úterního zemětřesení vybíhali před budovy ve strachu před jejich zřícením

Článek

Podle americké geologické služby USGS dosáhlo zemětřesení sílu 6,2 stupně Richterovy škály, kolumbijské úřady uvádí hodnotu 6,6. Epicentrum otřesů se nacházelo poblíž města Mesa de los Santos v departamentu Santander, přibližně 280 kilometrů severně od Bogoty. Zemětřesení pocítili jak lidé v metropoli, tak obyvatelé pobřežních oblastí.

Jeho ohnisko se nacházelo v relativně značné hloubce 147 kilometrů pod zemským povrchem. V Bogotě byla podle listu El Tiempo nařízena evakuace úředních budov včetně parlamentu, škol či některých výškových budov.

Živel způsobil přerušení telefonních a internetových linek na území Santanderu a velké problémy se komunikačními linkami měli i obyvatelé Bogoty. K vážnějším škodám, zraněním ani úmrtím však podle dostupných informací nedošlo.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám