Hlavní obsah

Brazilské děvče našli mrtvé v řece, piraně jí okousaly nohy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brasilia

Tělo šestileté Brazilky, která byla nezvěstná od chvíle, kdy se s ní převrátila kánoe, bylo nalezeno v řece Maicuru u města Monte Alegre obklopené hejnem piraní. Ohlodaly jí obě nohy. Není jasné, jak dívka zemřela. Je pravděpodobné, že se utopila a ryby se dostaly k bezvládnému tělu.

Foto: Profimedia.cz

Piraňa červenobřichá

Článek

Kánoe, na které plula babička s pěti dětmi, se 27. ledna převrátila v bouři. Ženě se podařilo zachránit čtyři další děti, které dostala zpátky do kánoe. Adrilu Munizovou se jí ale nepodařilo z vody vytáhnout.

Po dívce pátrala skupina obyvatel, ale po usilovném pátrání našla až její mrtvé tělo.

Rodina uvedla, že je možné, že se dívka utopila dříve, než na ni zaútočily piraně, které jí na kost ohlodaly obě nohy.

Piraně, patřící mezi tetrovité, dorůstají délky přes 30 centimetrů. Živí se čerstvým masem. Mají mimořádné ostré zuby, jimiž vyřezávají sousto, které polykají v celku. Žijí v hejnech, což je chrání před predátory a umožňuje útočit na větší kořist. Na lidi většinou neútočí, ale jsou známy případy, kdy usmrtily člověka. V roce 2012 ve státě Para zemřel šestiletý chlapec, když mu okousaly předloktí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám