Hlavní obsah

Dvanáctiletý na hřišti ubodal devítiletého

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Grand Rapids

Policie v americkém státě Michigan obvinila dvanáctiletého chlapce, který na hřišti smrtelně pobodal o tři roky mladšího hocha. Útočník pak sám zavolal na tísňovou linku a k činu se přiznal. Bude souzen jako dospělý, uvedla agentura AP.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Incident se udál v pondělí večer v Kentwoodu u Grand Rapids. „Seděli jsme na terase a najednou kolem běžely děti s křikem,“ popsal soused devítiletého Michaela Connnera Verkerkeho.

Michael byl na hřišti s třemi kamarády a s útočníkem, jehož motiv je nejasný, se neznali. Dvanáctiletý Jamarion Lawhorn mu zasadil několik bodných ran. Michael ještě doběhl domů, na verandě se však zhroutil a po převozu do nemocnice zemřel.

Útočník pak požádal ženu bydlící v sousedství, zda by si z jejího telefonu nemohl zavolat. „Myslela jsem si, že volá rodičům, aby ho vyzvedli. Ale on volal tísňovou linku,“ popsala Glenn Stacyová stanici CNN.

Chlapec podle ní klidným hlasem operátorce řekl: „Právě jsem někoho pobodal, vyzvedněte mě, prosím, a zabijte mě, chci se svým životem skoncovat“.

Policie ho obvinila z vraždy. Ačkoliv se případ dostal k soudu pro mladistvé, budou ho soudit jako dospělého.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám