Hlavní obsah

Akrobatky visely při představení za vlasy, pak se s nimi utrhla hrazda

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Providence
Aktualizováno

Visutá hrazda se zřítila při nedělním vystoupení akrobatů v cirkusu Barnum & Bailey v americkém městě Providence ve státě Rhode Island. Zraněno bylo na dvacet lidí, uvedla televize ABC. Osm akrobatek a tanečnic bylo převezeno do nemocnice. Podle policie jsou v kritickém stavu.

BEZ KOMENTÁŘE: S akrobatkami se při vystoupení utrhla konstrukceVideo: Aletha Wood

 
Článek

„Všichni jsou v nemocnici, všichni jsou při vědomí a všem se daří docela dobře,“ řekl manažer show Roman Garcia k osudu devíti hospitalizovaných dvě hodiny po tragédii. Policie ale uvedla, že jsou v kritickém stavu, i když ne v bezprostředním ohrožení života.

Foto: Reuters

Záchranáři odvážejí zraněné akrobaty cirkusu Barnum & Bailey

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

S osmi cirkusovými akrobatkami spadla konstrukce, na které byly zavěšeny. Devátou zraněnou je tanečnice, která byla v té chvíli zrovna na zemi. Hrazda se zřítila hned na začátku jejich vystoupení poté, co se zvedla opona.

Foto: Frank Caprio, ČTK/AP

Neštěstí se stalo při představení, během kterého akrobatky visely na hrazdě zavěšené za vlasy.

Místní média uvedla, že se neštěstí stalo během představení před stovkami diváků. Akrobatky visely ve výšce 7,5 až 12 metrů za vlasy na hrazdě, která s nimi spadla. Manažer uvedl, že jejich zranění odpovídají tomu, z jaké výšky spadly, takže jsou vážná, nikoli však ohrožující na životě.

Šokovaní diváci si zpočátku mysleli, že jde o součást představení. Pak ale viděli, že utržená hrazda dopadla na zem, a pořadatelé vyběhli na scénu pomáhat zraněným.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám