Hlavní obsah

Další vlna zimy sevřela USA, opět zrušeny tisíce letů

New York

Severovýchod USA zasáhla ve středu další sněhová bouře, která vyvolala podobný chaos v dopravě jako úterní bouře na Středozápadě. Zatím bylo podle televize Fox News zrušeno 2700 letů.

Foto: Dominick Reuter, Reuters

Zasněžené bostonské letiště

Článek

Nejvíce letů bylo zrušeno v New Yorku, Bostonu, Filadelfii a ve Washingtonu. Společnost United Airlines ale varovala, že postižena mohou být i spojení do Clevelandu a Chicaga, kde bouře zuřila včera.

Celkem musely aerolinky zrušit tento týden kvůli sněhovým přívalům a ledu již přes 7000 letů.

Foto: Dominick Reuter, Reuters

Cestující v Bostonu pod tabulí se zrušenými lety

Středeční bouře přinesla opět husté sněžení, očekává se, že místy může napadnout až 30 centimetrů sněhu.

V New York City se čeká mezi pěti až patnácti centimetry, větší problémy tu ale způsobuje námraza o síle až jednoho centimetru. Silničáři se snaží udržet cesty sjízdné, nasadili veškerou techniku, ale po tak dlouhé a tvrdé zimě se jim to nedaří.

Foto: Brendan Mcdermid, Reuters

Žena klouže na chodníku v Manhattanu

„V některých oblastech státu nám došla sůl, zvláště ve městě New York a v oblasti Long Islandu, neboť tuto zimu již přišla spousta (sněhových) bouří,” prohlásil guvernér státu New York Andrew Cuomo, který vyslal do ulic měst přes 2000 sněhových pluhů. Navzdory tomu se ani v tomto státě některé zvláště menší silnice nepodařilo zprovoznit.

Foto: Brendan Mcdermid, Reuters

Úklid sněhu ve Wall Street

Ve státě New York může do večera napadnout až 30 centimetrů sněhu, ve výše položených Catskills ale může napadnut až 40 centimetrů. Sněhová kalamita se čeká i v New Jersey, kde může dálnici I-78 zasypat až dvacet centimetrů sněhu, nebo v Massachusetts, v New Hampshire, ve Vermontu a v Connecticutu. Zcela uzavřen byl stokilometrový úsek silnice spojující Pensylvánii se státem Connecticut.

Foto: Brendan Mcdermid, Reuters

Úklid sněhu v Brooklynu

Problémy jsou i s dodávkami elektrické energie. Jen v Pensylvánii bylo kvůli sněhové bouři bez elektrického proudu 600 000 lidí, dohromady jejich počet na severovýchodě USA dosáhl téměř miliónu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám