Hlavní obsah

Přívaly sněhu zrušily v USA stovky letů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Severovýchod Spojených států zasáhla další chladná vlna, která s sebou přinesla sníh a námrazu. Počasí nejvíce postihlo leteckou dopravu, musely se zrušit stovky letů, a ztížil se tak návrat tisícům návštěvníkům nedělního finále amerického fotbalu Super Bowl. V postižené oblasti byla také uzavřena řada škol.

Foto: Kiichiro Sato, ČTK/AP

Americká letiště musela zrušit stovky letů kvůli novým přívalům sněhu.

Článek

Během pondělí se zrušilo 1500 letů a 2000 bylo zpožděno. Problémy měla velká letiště ve Filadelfii, Newarku a New Yorku. Přes tato letiště se vraceli domů diváci, kteří v neděli večer v East Ruthefordu ve státě New Jersey sledovali Super Bowl.

V Newarku, které je nedaleko dějiště utkání, bylo kvůli sněhu a námraze zrušeno 152 letů. Zpoždění hlásilo i malé letiště Teterboro, které je nejblíže stadiónu a odkud odlétávali v soukromých letadlech prominentní návštěvníci utkání.

Foto: Nabil K. Mark, ČTK/AP

USA zasáhla další chladná vlna spojená s přívalem sněhu a námrazou.

Meteorologové předpovídají, že během pondělí napadne v oblasti od východní části Kentucky po stát New York deset až 20 centimetrů sněhu. Kvůli počasí zůstaly uzavřeny školy v řadě okresů ve státech Connecticut, Delaware, Maryland, New Jersey, Ohio, Pensylvánie a Západní Virginie.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám