Hlavní obsah

Policisté po divoké honičce stříleli po opilém řidiči ostrými náboji

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Los Angeles

Tři policisté v Los Angeles byli postaveni mimo službu poté, co stříleli po stíhaném opilém řidiči ostrými náboji. Policisté údajně v domnění, že byla použita střelná zbraň, vypálili 22 ran.

BEZ KOMENTÁŘE: Policisté vystříleli na podezřelého desítky ostrých nábojů

 
Článek

„Nařídil jsem, aby policisté byli postaveni mimo službu, dokud nebudeme mít k dispozici závěry vyšetřování,“ řekl stanici NBC News policejní šéf Charlie Beck.

Událost se stala v úterý. Policejní vůz doprovázený vrtulníkem stíhal posádku stříbrného chevroletu, jehož způsob jízdy se policistům nepozdával.

Divoká jízda po víc než hodině a půl skončila vážným střetem s jiným autem, které následně přerazilo hydrant, z něhož vytryskl vodní gejzír.

Unikající řidič, jenž byl pod vlivem alkoholu, se nicméně rozhodl dál prchat po svých. Policisté na něj začali střílet ostrými náboji. Později vysvětlili, že si mysleli, že jsou pod palbou. Mohl je ale zmást jen zvuk pušky jednoho z nich, který vystřelil jako první, ještě ovšem gumový projektil.

Z videozáznamu pořízeného při akci je patrné, že policisté prchajícího řidiče zasáhli přinejmenším jednou, a to do břicha. Muž se zraněním přežil.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám