Hlavní obsah

V těle exhumovaného mladíka byly místo orgánů noviny a letáky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Valdosta

Sedmnáctiletý Kendrick Johnson zemřel v lednu ve školní tělocvičně ve Valdostě v americkém státě Georgia. Podle vyšetřovatelů se udusil ve srolované žíněnce. Rodiče se však s verdiktem nedokázali smířit, vyžádali si exhumaci a novou pitvu. A patolog, který dostal tělo na stůl, nevěřil svým očím. Místo vnitřních orgánů bylo mladíkovo tělo vycpáno starými novinami.

Foto: Profimedia.cz

Článek

Orgány v těle úplně chyběly a úřady nevědí, kde se nacházejí. „Úplně nás to dorazilo. Když jsme syna pohřbívali, mysleli jsme, že pohřbíváme Kendricka, a ne jeho polovinu,“ řekl otec Kenneth Jonhson stanici CNN.

Kendrick byl nalezen mrtev na začátku roku v tělocvičně místní střední školy. Vyšetřovatelé konstatovali, že zemřel nešťastnou náhodou, když se dostal do srolované žíněnky a udusil se. Rodiče sice syna pohřbili, ale se závěrem vyšetřovatelů se nesmířili. Soud rozhodl, že tělo má být exhumováno a má proběhnout ještě jedna pitva.

Když lékař Bill Anderson tělo otevřel, našel uvnitř staré noviny a letáky, orgány chyběly. „Nevím, kdo je tam nevrátil, ale nebyly tam,“ řekl lékař. V těle chyběly mozek, srdce, játra i plíce.

Vyšetřovatelé státu Georgia, kteří měli pitvu na starost, ale sdělili, že orgány do těla vraceli. „Dali jsme je do těla, zavřeli ho a poslali do pohřebního ústavu. Jako obvykle,“ popsal mluvčí úřadu Sherry Lang.

Pohřební ústav orgány nedostal

Majitel pohřebního ústavu Antonio Harrington řekl, že orgány mladíka nikdy neobdržel. „Byly zničeny přirozeným procesem a státní zástupce je nechal zlikvidovat,“ řekl Harrington.

Anderson nicméně řekl, že rána na krku, kterou první pitva určila jako nešťastný úder, rozhodně nebyla způsobena nehodou.

Státní zástupce uvažuje, zda případ znovu otevře, aby vše bylo vyšetřeno ještě jednou a rodina měla jistotu, jak mladík zemřel.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám