Hlavní obsah

Oběd s Buffettem letos přišel lacino, vítěz zaplatí milión dolarů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tradiční charitativní aukce, v níž zájemci draží oběd s americkým miliardářem Warrenem Buffettem, přišla letos vítěze na milión dolarů (19,3 miliónu korun). Ve srovnání s loňským rekordním ročníkem tak výherce, který si přál zůstat v anonymitě, zaplatí méně než třetinu tehdejší ceny. V sobotu to uvedli organizátoři ze serveru eBay.

Foto: Profimedia.cz

Warren Buffett

Článek

Výtěžek dražby Buffett věnuje tradičně nadaci Glide Foundation, která poskytuje sociální služby bezdomovcům a chudým lidem ze San Franciska. Z celkem 14 aukcí pro ni Buffett získal více než 15 miliónů dolarů.

Pětidenní aukce se zúčastnilo 106 zájemců. Vítěz bude moci spolu až se sedmi přáteli poobědvat s dvaaosmdesátiletým finančníkem v jeho oblíbené newyorské restauraci Smith & Wollensky. Miliardáři za to zaplatí přesně 1 000 100 dolarů. Byla to nejnižší vydražená suma za šest let.

Každoroční aukce na možnost poobědvat s proslulým finančníkem, přezdívaným pro jeho předvídavost "věštec z Omahy", dosahovala v minulých letech rekordních výtěžků.

Buffett vypadl z elitní trojky nejbohatších

Loni vyhrál manažer investičního fondu Ted Wechsler, který zaplatil 3,46 miliónu dolarů a překonal předloňské maximum 2,63 miliónu USD. Wechsler se později stal investičním manažerem u Buffettovy společnosti Berkshire Hathaway, uvedla agentura Reuters.

Buffett letos vypadl z první trojice nejbohatších lidí světa podle žebříčku časopisu Forbes. S odhadovaným majetkem 53,5 miliardy dolarů skončil na čtvrtém místě za Španělem Amanciem Ortegou, zakladatelem americké společnosti Microsoft Billem Gatesem a mexickým magnátem Carlosem Slimem Helú. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám