Hlavní obsah

Saúd přiletěl do Spojených států s tlakovým hrncem, skončil u soudu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Detroit

Před soudem v americkém Detroitu v pondělí stanul saúdskoarabský občan, který přicestoval o víkendu na tamní letiště s tlakovým hrncem v kufru. Prokázal se navíc upraveným pasem a zněl nevěrohodně, informovala stanice NBC.

Foto: Profimedia.cz

Saúdský občan byl hned po přistání zadržen.

Článek

Papiňáky použila v dubnu dvojice bratrů Carnajevových při bombovém útoku na maratón v Bostonu, při němž zemřeli tři lidé a 180 dalších bylo zraněno. Třiatřicetiletý Saúd však nebyl obviněn z terorismu, nýbrž kvůli tomu, že neměl v pořádku doklad – v jeho cestovním pase chyběla jedna stránka.

Saúd, který do Detroitu přiletěl z Amsterdamu, byl zadržen v sobotu. To, že mu v pasu chyběla stránka, nedokázal vysvětlit a nevěrohodně znělo i jeho vysvětlení, proč veze tlakový hrnec. Nejdřív řekl, že ho koupil pro synovce, který v sousedním státě Ohio studuje na univerzitě. Myslel si prý, že v USA papiňáky neprodávají. Později tvrzení změnil a uvedl, že synovec jeden hrnec měl, ale rozbil se mu.

Zástupci policie potvrdili NBC, že Saúdův synovec skutečně k vaření tlakový hrnec používá.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám