Hlavní obsah

Žalobci chtějí dostat Castra na popravčí křeslo za závažné vraždy

Novinky, rei

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Cleveland
Aktualizováno

Žalobci v americkém státě Ohio požadují trest smrti pro 52letého Ariela Castra, obviněného v souvislosti s vězněním tří žen z Clevelandu. Chtějí, aby byl Castro kromě únosů a znásilnění obviněn také ze zvlášť závažných vražd.

Foto: ČTK/AP

Ariel Castro

Článek

Obvinění se mají vztahovat k potratům, které prodělala jedna z žen. Podle místní televize jí je nejstarší z unesených, 32letá Michelle Knightová. Stanice WKYC uvedla, že v průběhu věznění s Castrem otěhotněla pětkrát, ale vždy potratila, když jí únosce přestal dávat jídlo a bil ji pěstí do břicha.

„Budu požadovat obvinění za jeden každý násilný sexuální čin, znásilnění, za každý den věznění, za každý útok, všechny pokusy o vraždu a každou zvlášť závažnou vraždu, kterou spáchal přerušením těhotenství. Můj úřad také zahájí formální kroky ke vznesení obvinění, k nimž se váže trest smrti,“ řekl žalobce okresu Cuyahoga Tim McGinty. Dodal, že „únosce dětí Castro provozoval mučírnu a soukromou věznici v srdci města“.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Deset let pohřešovaná Američanka přivolala policii telefonemVideo: Reuters

Castro stanul ve čtvrtek poprvé před soudcem. Byl obviněn ze čtyř únosů – 23leté Giny DeJesusové, 32leté Michelle Knightové, 27leté Amandy Berryové a její šestileté dcery Jocelyn, kterou s ní zplodil. Někdejší řidič školního autobusu byl také obviněn z trojnásobného znásilnění. [celá zpráva]

Kauci soud stanovil na osm miliónů dolarů (zhruba 157 miliónů korun) a vzhledem k její výši zůstane Castro pravděpodobně ve vazbě. Je držen na samotce pod přísnějším dohledem z obav, že by mohl spáchat sebevraždu, potvrdila jeho soudem jmenovaná obhájkyně Kathleen DeMetzová.

Policie zveřejnila rozhovor dispečerky s policistou při zásahu v ClevelanduVideo: Novinky/Reuters

Podle stanice CBS News našli vyšetřovatelé v Castrově domě jeho dopis psaný už před lety, v němž se ke svým zločinům přiznává. Píše se v něm také, že se chystá zabít a svůj majetek odkazuje obětem. [celá zpráva]

Dcera se omluvila

Ve čtvrtek také poskytla Castrova dcera Arlene rozhovor televizi ABC. Byla poslední, kdo před jejím zmizením viděl v roce 2004 Ginu DeJesusovou. Arlene byla její nejlepší kamarádka.

Castrová netušila, že přítelkyni unesl otec. Ve čtvrtek v televizi řekla, že se cítí „zklamaná, trapně, ale hlavně zdrcená“.

Reklama

Výběr článků

Načítám