Hlavní obsah

Vězniteli z Clevelandu stanovil soud kauci 157 miliónů korun

Cleveland
Aktualizováno

Ariel Castro, obviněný z únosu tří žen a jejich věznění ve svém domě v Clevelandu, stanul ve čtvrtek poprvé před soudem. Ten stanovil jeho kauci na dva milióny dolarů za každou vězněnou, tedy celkem na osm miliónů dolarů (157 miliónů korun), jelikož Castro věznil i dceru, kterou mu jedna z unesených žen porodila.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Únosce tří žen a jeho dva bratři předstoupili před soudVideo: Reuters

 
Článek

Castro u soudu nemluvil a zrak upíral do země, bradu měl zabořenou v límci.

Nepředpokládá se, že Castro, který je nezaměstnaný, bude schopen kauci zaplatit. Zřejmě tedy zůstane ve vazbě. Podle televize SkyNews také pravděpodobně bude přísněji hlídán, protože by mohl spáchat sebevraždu. Údajně už před lety napsal dopis, v němž uváděl, že se chce zabít, mimo jiné proto, že je závislý na sexu.

Dvaapadesátiletého bývalého řidiče školního autobusu ve středu obvinili z únosů a znásilňování. Policie v jeho domě posbírala na dvě stě důkazů svědčících proti němu.

Muž před deseti lety nezávisle na sobě v dvouročním rozmezí unesl tři dívky. Trojici s dítětem našli policisté poté, co jedna z žen zalarmovala souseda, který šel kolem domu, a s jeho pomocí zavolala na tísňovou linku. Amanda Berryová uvedla, že to po desetiletí byla její první příležitost k úniku.

Foto: John Gress, Reuters

Castro a jeho obhájkyně Kathleen DeMetzová u soudu

Ženy si pamatují, že od svého únosu byly venku pouze dvakrát, ale mohly jen do garáže. Castro je věznil spoutané ve sklepě v oddělených místnostech. Vězněné ale o přítomnosti druhých věděly. Jedna asistovala Berryové při porodu holčičky, kterou s ní Castro zplodil.

Policie původně zadržela i dva Castrovy bratry, ale později je pustila s tím, že se zločiny neměli nic společného.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám