Hlavní obsah

Vůdce chilské sekty, který upálil novorozeně, se oběsil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Cuzco

Policie v Peru našla ve středu tělo vůdce chilské sekty Ramona Castilla Gaeteho, který 23. listopadu u Valparaísa zaživa upálil třídenní dítě jako antikrista. Gaete byl na útěku dva měsíce. Podle policie spáchal sebevraždu. Nalezla ho s provazem kolem krku, jak visí na trámu, uvedla BBC.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: V tomto domě našla policie oběšeného vůdce sektyVideo: Reuters

 
Článek

„Nejsou žádné důkazy, že by se někdo další podílel na jeho smrti,“ řekl policejní šéf Cuzka Juvenal Zereceda. „Předběžné důkazy ukazují, že jde o sebevraždu,“ dodal.

Tělo pětatřicetiletého Gaeteho bylo nalezeno v Cuzku. Identifikovat vůdce dvanáctičlenné sekty se podařilo podle otisků prstů. Tělo bylo objeveno jen týden poté, co v Chile zadrželi matku upáleného dítěte Natalii Guerrovou a tři další podezřelé.

Foto: ČTK/AP

Vůdce sekty Ramón Gustavo Castillo Gaete

Předpokládá se, že Gaete byl otcem upáleného novorozence. Přesvědčil matku, aby mu dítě dala, a hodil je do posvátného ohně. Byl přesvědčen, že jde o antikrista. Připravoval se na apokalypsu – věřil, že svět skončí 21. 12. 2012.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám