Hlavní obsah

Muž zachránil syna před útokem krokodýla, predátora bil pěstí do hlavy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Se štěstím skončilo setkání šestiletého chlapce z amerického státu Florida s krokodýlem u města Boynton Beach. Hocha, který spadl z mola, zachránil jeho otec. Duchapřítomně skočil do vody a krokodýla odehnal údery pěstí do hlavy. Podobné štěstí měl v Austrálii jeden Francouz, jehož krokodýl napadl, když plaval v moři.

Foto: Desmond Boylan, Reuters

Ilustrační foto

Článek

Šestiletý Joey Welch incident, který se udál v pátek, přežil jen s několika šrámy. Hoch se chystal s otcem k vyplutí na vodu v kánoi. Spadl při tom z mola a v tu ránu u něj byl krokodýl a zaútočil na jeho pravou ruku.

„Skočil jsem do vody, která byla zhruba do pasu. Bylo snadné dostat se k synovi, ale nechtěl jsem si s krokodýlem hrát na přetahovanou, aby mu neutrhl ruku. Proto jsem krokodýlovi začal bušit co největší silou do hlavy,“ popsal Joseph Welch stanici WSVN-TV.

Na pomoc mu přiběhl ještě jeden muž, který predátora kopal do břicha. Chlapce se jim podařilo zachránit.

Krokodýla později usmrtili přivolaní specialisté.

Francouz měl hlavu v krokodýlích čelistech

Podobně zázračně vyvázl ze spárů krokodýla v neděli na pobřeží na severu Austrálie 29letý muž z Avignonu, informovala agentura AP. Zhruba dva a půl metru dlouhý krokodýl mořský ho napadl, když Francouz plaval k loďce vzdálené od pobřeží 15 metrů. Jeho hlava a krk se rázem ocitly v čelistech krokodýla. Naštěstí byl ale pro mladého jedince příliš velkým soustem.

„Šel mi přímo po hlavě a pak se potopil a otočil,“ popsal Yoann Galeran obvykle smrtící krokodýlí manévr. „Stalo se to velmi rychle. O pět sekund později jsem byl volný. Kdyby ten krokodýl byl trochu větší, teď bych s vámi už nemluvil,“ řekl Francouz AP.

„Kdyby to byl čtyřmetrový nebo ještě větší krokodýl, byl by stoprocentně mrtvý,“ potvrdil místní zoolog Charlie Manolis.

Francouzova zranění si takto vyžádala jen několik stehů na krku a hlavě.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám