Hlavní obsah

Češce v USA hrozí deportace kvůli fingované svatbě

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

New York

Češce Kateřině Petrášové hrozí deportace ze Spojených států kvůli fingované svatbě, kterou se snažila získat právo k pobytu v zemi. Federální soudkyně ve městě Mobile ve státě Alabama jí v pondělí uložila pětiletý podmíněný trest a pokutu 1000 dolarů (téměř 20 000 korun). Zároveň věc předala imigračním úřadům. Informoval o tom server AL.com.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Petrášová podle soudních záznamů přicestovala do USA v dubnu 2002 na turistické vízum. V roce 2009 se vdala za Andrease Andreasena. Podle soudu ale šlo o podvodný sňatek, jehož jediným účelem bylo obstarat Češce možnost trvalého pobytu v zemi.

Petrášová později přiznala vyšetřovatelům, že s Andreasenem nikdy nežila. Přiznala také, že už osm let má vztah s jiným mužem a že jej měla před uzavřením sňatku i po něm. Její obhájce Arthur Madden uvedl, že žena se chtěla dostat do Spojených států, ale "šla na to špatně" a nyní ponese následky. "Je to velmi smutné," podotkl.

Češka během soudního líčení popotahovala. Soudkyni Ginny Granadeové řekla, že žít ve Spojených státech byl její sen. Andreasen se stejně jako ona k podvodu přiznal. Trest by se měl dozvědět příští týden.

Za fingované manželství lze ve Spojených státech uložit trest až pět let vězení. Jenom v alabamském Mobile v posledních dvou letech stíhali více než dvacet takových případů.
Kvůli fingovanému sňatku odsoudil Češku předloni například i britský soud. Dvaadvacetileté ženě uložil podmíněný trest za to, že se snažila pomoci obejít tamní imigrační zákony Pákistánci, který chtěl v zemi zůstat po vypršení víza.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám