Hlavní obsah

Mexická policie střílela na americké diplomaty

Novinky,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mexiko

Dva zaměstnanci amerického velvyslanectví byli podle BBC v pátek vážně zraněni, když na jejich automobil střílela mexická policie jižně od hlavního města na silnici do Cuernavaky. Mexická námořní pěchota uvedla, že automobil zasáhla omylem. Důvodem bylo, že vůz velvyslanectví ujížděl před jiným autem, z něhož po něm stříleli.

Článek

Mluvčí amerického ministerstva zahraničí Victoria Nulandová uvedla, že oběma mužům „byla poskytnuta adekvátní lékařská péče a jsou ve stabilizovaném stavu“. Jeden z nich byl zasažen do nohy a druhý do žaludku a břicha. Lehce zraněn byl i představitel mexické námořní pěchoty, který byl ve voze s oběma zaměstnanci ambasády.

Mexická federální policie a námořní pěchota vydaly společné prohlášení: „Dnes v osm ráno vůz amerického velvyslanectví s diplomatickou značkou byl několikrát zasažen příslušníkem federální policie na dálnici Tres Marias - Huitzilac.“

Zaměstnanci velvyslanectví mířili na vojenskou základnu ve městě El Capulín, když po nich začali pálit z auta plného střelců. Federální policie, která hlídkovala v oblasti a jejíž vozidlo přijelo kvůli střelbě, okamžitě vyrazila na místo a zahájila palbu - na vůz amerických diplomatů.

Ve státe Morelos, kde se případ stal, nyní vzrůstá násilí, protože tam spolu bojují dva drogové kartely.

Reklama

Výběr článků

Načítám