Hlavní obsah

Za největší požár v dějinách Arizony soud udělil dva dny vězení

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Phoenix

Dva muži, kteří loni neúmyslně založili největší požár v historii amerického státu Arizona, byli odsouzeni ke dvěma dnům vězení a 200 hodinám veřejně prospěšných prací. Stát po nich ale nehodlá vymáhat náklady na hašení požáru, které dosáhly 79 miliónů dolarů (1,5 miliardy korun). Požadavků na odškodnění se vzdali i lidé, kterým plameny zničily domy, uvedl ve čtvrtek deník The Washington Post.

Článek

Bratranci Caleb a David Malboeufovi se přiznali, že loni v květnu odešli od špatně uhašeného táborového ohně a že od ohniště neodstranili předměty, které mohly snadno vzplanout. V jejich tábořišti později vypukl požár, který nakonec spálil území o rozloze 2178 kilometrů čtverečních a stal se nejhorším lesním požárem v dějinách Arizony.

Plameny zničily 32 domů a čtyři rekreační chaty. V jednu chvíli kvůli nim bylo evakuováno na 10 000 lidí. Oheň ale nikoho nepřipravil o život, byť hospodářské škody šly do desítek miliónů dolarů.

Malboeufovým hrozilo za neúmyslné založení požáru až roční vězení a pokuta 10 000 dolarů pro každého. Nakonec ale soudce vzal jako polehčující okolnost to, že když oba muži uviděli kouř stoupající z tábořiště, pokusili se šířící se požár zastavit. Později se také k zodpovědnosti za jeho vznik přiznali a spolupracovali s vyšetřovateli po celou dobu soudního líčení.

Reklama

Související témata:

Související články

Požár v Arizoně ohrožuje elektrické rozvody

Obří lesní požár na východě Arizony, který zasáhl území o rozloze přes 1500 kilometrů čtverečních, ohrožuje klíčové rozvody elektřiny. Uvedla to stanice CNN,...

Výběr článků

Načítám