Hlavní obsah

Američanka se počtvrté pokusila doplavat z Kuby do USA. Nepovedlo se

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Miami

Dvaašedesátiletá Američanka Diana Nyadová musela v úterý vzdát svůj další pokus přeplavat moře mezi Kubou a USA a stát se prvním člověkem, který vzdálenost překonal bez ochranné klece proti žralokům. Nyadovou vytáhli na doprovodnou loď v úterý ráno kvůli medúzám, které ji opakovaně žahly.

Foto: Christi Barli/The Florida keys News Bureau/Handout , Reuters

Diana Nyadová po předčasném ukončení svého čtvrtého pokusu o přeplavání vzdálenosti mezi Kubou a USA

Článek

Nyadová doufala, že v úterý doplave k břehu na Floridě, aby mohla ve středu slavit triumf i své 63. narozeniny. Na loď ji v úterý ráno vytáhli necelých 90 kilometrů od pobřeží unavenou a s obličejem a rty nateklými od slané vody.

Foto: ČTK/AP

Diana Nyadová během své poslední plavby

Byl to celkem už její čtvrtý neúspěšný pokus přeplavat moře mezi Kubou a Spojenými státy. Poprvé to zkusila v roce 1978, pak dvakrát až loni. To ale pokus nejprve zmařila bolest v ramenou a astmatický záchvat a naposledy medúzy.

Nyadová chce plavbou učinit "symbolické lidské gesto" porozumění a také upozornit, že lidé vyššího věku mají zůstat aktivní.

Foto: ČTK/AP

Nyadová doplňuje v moři tekutiny.

Reklama

Související témata:

Související články

Seniorka plave mezi žraloky z Kuby do USA

Dávný životní sen a snaha o „lidské gesto“ porozumění mezi Kubánci a Američany vedou Američanku Dianu Nyadovou při pokusu přeplavat Floridskou úžinu. Někdejší...

Výběr článků

Načítám