Hlavní obsah

Patnáctiletí kluci v autobuse pálili desetiletého zapalovačem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Proti šikaně mezi školáky se rozhodla vystoupit Roxanne Haskinsová z amerického státu Virginie. Svolala tiskovou konferenci s videem zachycujícím, jak jejího desetiletého syna urážejí, bijí a zapalovačem pálí dva o pět let starší hoši.

Teenageři šikanovali v autobuse desetiletého chlapce

 
Článek

Cequan Haskins z okresu Appomattox podstoupil během jízdy školním autobusem loni v květnu 40 minut trvající martyrium. Patnáctileté útočníky neobměkčil ani jeho pláč a prosby, aby už ho nechali. Dvojice mu nejprve nadávala, přičemž nechyběly ani narážky na jeho tmavou barvu kůže a obscénnosti. Pár starších hochů ho bil a pálil ho zapalovačem.

„Chtěla jsem, aby se rodiče měli na pozoru. Mluvím za všechny děti, i když tohle se bohužel stalo mému dítěti,“ prohlásila Haskinsová během páteční tiskové konference. Syn si podle jejích slov odnesl zranění na těle i psychické šrámy, kvůli nimž musel navštěvovat psychoterapeuta.

Oba útočníci byli podle serveru Daily Mail shledáni vinnými z ublížení na zdraví. Původně byla vyšetřována řidička školního autobusu Nancy Davisová. Na záznamu je slyšet, jak schvaluje „cokoliv, co ho (Cequana) umlčí“. „Musím řídit tento autobus,“ říká na záznamu Davisová. Chlapcově matce Roxanne Haskinsové se zproštění viny řidičky nelíbí a podala žalobu na školu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám