Hlavní obsah

V Chile vyšetřují sexuální zneužívání dětí v šedesáti školách

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Santiago de Chile

Prokurátoři v chilském hlavním městě Santiagu de Chile vyšetřují 61 škol kvůli podezření, že tam byly sexuálně zneužívány děti. Vyšetřování bylo zahájeno poté, co byly zveřejněny zprávy, že letos prudce stouplo sexuální zneužívání ve školách a v pečovatelských centrech i družinách.

Článek

Ministr spravedlnosti Sabas Chahuan uvedl, že vyšetřováno je 49 škol na bohatém východě města a 12 na západě. Dodal, že ačkoliv jde o děti, budou případy vyšetřovány stejně jako případy korupce nebo ekonomické zločiny.

Podle Národního úřadu pro stíhání vzrostl v prvním pololetí letošního roku počet případů sexuálně zneužitých dětí do 14 let o 22 procent ve srovnání s rokem předchozím.

Prezident Sebastian Piňera dodal, že budou uplatněna tvrdá opatření proti těm, kdo sexuálně zneužívají děti. Od srpna bude funkční databáze lidí, kteří byli odsouzeni za zneužívání nezletilých a za dětskou pornografii. Minulý měsíc nový zákon zakázal odsouzeným pedofilům pracovat poblíž dětí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám