Hlavní obsah

Muže podezřelého z vraždy tří fotbalistů nechytili, vzdal se sám

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Auburn

Hledaný dvaadvacetiletý Desmonte Leonard se v úterý vzdal u soudu v americkém městě Montgomery v Alabamě. Potvrdil to CNN místní šerif D. T. Marshall. Leonard je podezřelý, že v sobotu zastřelil tři hráče amerického fotbalu ve vysokoškolském klubu na univerzitě v Auburnu. Další dva postřelil.

Foto: Marvin Gentry, Reuters

Univerzitní klub v Auburnu, kde byly zastřeleni hráči amerického fotbalu.

Článek

Šéf policie z Auburnu Tommy Dawson předpokládá, že bude Leonard předán do rukou spravedlnosti v místě, kde střílel. Obviněn je ze tří vražd a dvou ozbrojených útoků. [celá zpráva]

Leonard po střelbě v Auburnu utekl. Policie byla přesvědčena, že se skrývá v jednom domě v Montgomery. Obsadila přízemí a použila slzný plyn, aby ho vypudila. Byla přesvědčena, že je v podkroví. Když ale policejní jednotky prohledaly dům, ukázalo se, že podezřelý tam není.

Policie pak čelila kritice kvůli nasazení speciální jednotky v místě, kde muže nedopadli.

Foto: Reuters

Podezřelý Desmonte Leonard na policejním snímku, který byl pořízen, protože je měl zbraň bez povolení a neplatil na dvě děti.

Policie hájí nasazení početných sil

O jeho přítomnosti v domě byla policie nezvratně přesvědčena, protože tři různí lidé upozorňovali, že se v oblasti objevil. Jako poslední volala majitelka domu, která ve strachu ujela.  Policie si stále myslí, že v době zahájení operace v domě byl, ale nějak unikl.

Pro policii se však vše obrátilo v dobré. Leonard, na jehož hlavu byla vypsána odměna 30 000 dolarů, se pak sám vydal soudu v Montgomery.

Foto: ČTK/AP

Policie při zásahu v domě v Montgomery

Dawson to okomentoval slovy. „Nemůžete utíkat moc dlouho. Stíhali bychom ho doté doby, než bychom ho dopadli.“

Pozůstalým pak vzkázal: „Vím, že vaši mladí muži se nevrátí domů, ale doufejme, že toto zatčení pro vás něco skončí.“

Motiv střelby zatím není zveřejněn, Dawson ale uvádí, že jej zná. Na večírku došlo k bitce. Podle některých místních médií byly její příčinou žena.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám