Hlavní obsah

Dozorci pět dní zapomněli na studenta v cele, musel pít vlastní moč

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

San Diego

Čtyřiadvacetiletý student z kalifornského San Diega se chystá zažalovat vládu. Daniela Chonga předminulý týden zadrželi při razii proti překupníkům s drogami, a ačkoliv bylo rozhodnuto, že má být propuštěn, policisté na něj zapomněli. Pustili ho až po pěti dnech. Student neměl na cele jídlo, pití ani toaletu a musel pít vlastní moč, aby se udržel při životě, napsal ve středu deník The Washington Post.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

„Musel jsem dělat, co bylo nutné, abych přežil. Recykloval jsem vlastní moč,“ popsal svoje útrapy Chong.

Student Kalifornské univerzity byl jedním z devíti zadržených při razii z 21. dubna. Policie při ní zajistila 18 000 tablet extáze a další drogy i zbraně. Vyšetřovatelé z městské části Kearny Mesa ovšem záhy zjistili, že není důvod Chonga zadržovat. Dokonce mu jeden z nich slíbil, že ho zavezou domů.

Hoch však skončil zpátky v tmavé cele předběžného zadržení, kde na něj zapomněli. Ačkoliv kopal do dveří a křičel, údajně ho nikdo neslyšel. Chong popsal, že chvílemi přicházel o rozum. Mimo jiné si rozkousal brýle a střepinou skla si na ruku zkoušel vyrýt nápis: „Je mi to líto, mami", napsal server U-T San Diego.

Strážci studenta objevili až 25. dubna. Mladý muž byl v bezvědomí a musel okamžitě do nemocnice, byl dehydrovaný, měl křeče a propíchnutou plíci od střepiny skla z brýlí, kterou spolkl.

„Když mi otevřeli, řekl jeden z dozorců: ‘Tady je ta voda, co jsi chtěl‘,” tvrdí Chong.

Bizarní případ korunovalo prohlášení vězeňské správy, podle níž student na cele také zkonzumoval bílý prášek, který tam omylem zůstal. Později se potvrdilo, že onou látkou byl metamfetamin.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám